Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Luxemburg here we come!

Afgelopen week zijn wij met een groep van acht bewoners en twee groepsleiders van de locatie Loenen op vakantie geweest in Luxemburg. We hadden daar een mooie camping geboekt midden in de bossen en heuvels aan het water. We zijn daar naar toe gereisd met een caravan en een aantal tenten.
Met elkaar hebben we genoten van het campingleven: lekker de hele dag buiten leven. Het campingleven was genieten en voor een aantal helemaal nieuw; hoe stap je nu een tent in of uit. En afwassen doe je niet in het wasbakje van het toilet maar in de daarvoor bedoelde afwasruimte met warm water. We hebben prachtig weer gehad, alleen de nachten waren koud. Met 4 graden moet je toch iets meer aan doen als je naar bed gaat dan thuis.

Met elkaar hebben we veel gewandeld in de omgeving; een aantal is met spierpijn naar huis gegaan. Er zijn verschillende kastelen en ruïnes bezocht. We hebben de stad Vianden bekeken en zijn met een aantal met de stoeltjeslift naar boven gegaan om te genieten van het uitzicht. We zijn in Bastogne geweest en hebben daar een museum bezocht over het Ardennenoffensief uit de Tweede Wereldoorlog.

Tussendoor hebben we genoten van rust, lekker vissen, een filmpje kijken op de telefoon, ontspannen een spelletje doen of even badmintonnen.

Eigenlijk was het veel te kort. Er werd op de terugweg al gefantaseerd over waar de caravan allemaal mee naar toe genomen kon worden. Dus volgend jaar misschien wel Griekenland of toch Spanje.

Groeten Bastiaan en Bas


Geplaatst: 02-07-2024