Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Tijdlijn

Oranjeborg akte van oprichting

Waar beter te starten dan bij het begin

Oranjeborg is in 2008 opgericht door twee initiatiefnemers: Henk Stokvis en Frank Fagel, beiden jaren werkzaam in de gehandicaptenzorg. Ze wilden weg uit de grootschalige zorginstellingen waarin de bedrijfsvoering de overhand kreeg en de spreekwoordelijke handen langzaam verder van het bed verdwenen. Beiden waren van mening dat ‘goede zorg’ eenvoudiger kon.
 

2010

Eerste locatie Oranjeborg

Na enige omzwervingen in de omgeving en met de helpende hand van de gemeenten Steenwijkerland en Westerveld kwam Oranjeborg uiteindelijk terecht op de fantastische locatie, in de voormalige land- en tuinbouwschool in Frederiksoord.
 

14 september 2011

HKZ goedkeuring

Oranjeborg streeft naar het verhogen van de tevredenheid van zijn bewoners, ketenpartners en financiers. Samen met zowel interne en externe partners worden periodieke evaluaties georganiseerd om de kwaliteit van het zorgproces te bewaken. De organisatie heeft een kwaliteitsfunctionaris in dienst, maakt gebruik van een kwaliteitssysteem en stelt daarvoor voldoende middelen beschikbaar.
 

1 oktober 2011

Erkend leerbedrijf

Oranjeborg is al jaren een erkend leerbedrijf. Leerlingen maken kennis met de praktijk en leren wat er van hen verwacht wordt. Een deskundige praktijkopleider van Oranjeborg zorgt voor de begeleiding van de leerling die meerdere dagen per week stage loopt.
 

5 augustus 2013

Eerste Statutenwijziging

De eerste tekenen van succes dienen zich aan voor Oranjeborg. Hierdoor ontstaat ook de noodzaak om de bedrijfsactiviteiten anders te organiseren. Het resulteert in de oprichting van een BV, waarna er meerdere locaties onder de naam Oranjeborg geopend kunnen worden.
 

6 augustus 2013

Oprichting Westerveld BV

Aanvankelijk wordt de eerste locatie voor Oranjeborg gevonden op de voormalige land- en tuinbouwschool in Frederiksoord, een voormalige veenkolonie in zuidwest-Drenthe. Deze vestiging is nu tien kilometer verderop te vinden in Havelte.
Locatie bekijken
 

December 2013

Commissaris Oranjeborg nieuwe Kamerheer Drenthe

Mas Boom is vanaf 1 januari Kamerheer van Zijne Majesteit de Koning in Drenthe. De 57-jarige holdingdirecteur van Koninklijke Boom Uitgevers uit Meppel is daarvoor afgelopen september door het Hof gevraagd.
 

6 maart 2014

Oprichting Epe BV

Oranjeborg groeit door. Nog geen jaar nadat Westerveld BV de deuren opent, wordt er een tweede vestiging in gebruik genomen. Op een fraai stukje Veluwe onder de rook van het dorp Epe.
Locatie bekijken
 

17 oktober 2014

Oprichting Dronten BV

In hetzelfde jaar dat de vestiging Epe gerealiseerd wordt, opent er ook een Oranjeborg in Biddinghuizen. De locatie ligt centraal in Nederland, direct aan de N306 maar toch aangenaam verscholen in het groen. Precies goed voor de doelgroep.
Locatie bekijken
 

Februari 2016

Opening kantoor Meppel

Met de komst van een hoofdkantoor in Meppel maakt Oranjeborg bedrijfsmatig stappen. Hier wordt een volwaardige backoffice ingericht die de organisatorische en administratieve taken voor zijn rekening neemt.
 

9 december 2016

Oprichting De Wolden BV

In de Oranjeborg vestiging in De Wijk kunnen bewoners heel gericht werken aan de ontwikkeling van hun zelfredzaamheid. Deze bewoners hebben in een eerder stadium laten zien dat ze in een gestructureerde omgeving veel mogelijkheden hebben, zoveel zelfs dat begeleiders denken dat ze kunnen toegroeien naar een vervolgstap.
Locatie bekijken
 

12 januari 2017

Burgemeester opent nieuwe vestiging Oranjeborg in de Wijk

Burgemeester Roger de Groot van de gemeente De Wolden opende op donderdag 12 januari de nieuwe vestiging van Oranjeborg in de Wijk.
Locatie bekijken
 

Januari 2018

De mensen van Oranjeborg mogen weer gezien worden

Meppel – Van alle jaarverslagen die er aan het begin van dit jaar verschijnen, is dat van Oranjeborg zonder twijfel het meest bijzonder. De terugblik op 2017 is een kloek foto-boek geworden
 

21 november 2018

Oranjeborg bestaat 10 jaar

Fotoalbum bekijken
 

Mei 2019

Oprichting Oranjeborg Apeldoorn B.V. 3 mei 2019

De 5de locatie in Loenen (Gemeente Apeldoorn) opent haar deuren 1 oktober 2019.
Locatie bekijken