Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Beschermd wonen

Oranjeborg biedt beschermd wonen. Geborgenheid in een gestructureerde leefomgeving. Dat is veilig en overzichtelijk.
Ons dagelijks werk- en woonprogramma heeft een vaste indeling volgens vertrouwd ritme. Zo weet iedereen precies wanneer ‘ie waar aan toe is. Tijd is tijd. Afspraak is afspraak. We scheppen graag duidelijkheid.

Thuis bij Oranjeborg

Wij zijn geen doorsnee gemeenschap, maar voeren wél een eigen huishouden. Met gewone, rechttoe-rechtaan regels waar ze nodig zijn, en een kwinkslag waar ’t kan. Ja, een beetje humor op z’n tijd. Bij Oranjeborg lossen we de dingen graag luchtig op. Want voor de meeste jongens was het leven hiervoor vaak al zwaar genoeg.
Onderdak bij Oranjeborg, dat is thuiskomen. Daar duik je op tijd je bed in, ben je er ’s morgens weer bijtijds uit. Startklaar voor een nieuwe zinvolle dag. Ook hier moet iedereen wat doen voor de kost, net als in de rest van de wereld. En waarom zouden we er dan niet het beste, het leukste van maken? Hier zeggen we niet voor niks: “Time flies when you’re having fun”.

“Altijd werk, voor rechterhanden en groene vingers”

Aan de slag dus. Binnen of buiten de muren van Oranjeborg? Daarover valt te praten. We kijken samen naar de klussen die bij jou passen, werk waarin je je energie en talenten volop kwijt kunt. Ben je een buitenmens? Dan zit je goed bij ons. Oranjeborg heeft vier royale locaties in een landelijke omgeving, met een zee aan eigen ruimte waar van alles te doen valt voor een paar rechterhanden. Op gebied van dierverzorging bijvoorbeeld, de aanleg van een vijvertje of speelplaats, inrichting van een plantenborder, timmeren en zagen aan een hobbyschuur.

Hier is altijd werk voor groene vingers; in de moestuin, in de kas maar ook buiten ons eigen erf. Bij de voetbalclub, of podia helpen opbouwen en afbreken voor een festival, op een camping, bij boeren in de buurt. Of in de vrije natuur. Oranjeborg stelt zichzelf beschikbaar, wil dienstbaar zijn, iets terugdoen voor de samenleving.

Misschien ben jij meer een binnentype. Actief in de knutselruimte of de loods met gereedschap. Kleine meubeltjes maken, woonaccessoires, dat werk. Of je bent gek op koken en zorgt dat de bewoners elke dag iets smakelijks krijgen voorgeschoteld. Houd je de boel graag netjes en fris? Dan zien we jou vast terug bij ons schoonmaakteam. Er is altijd wel ergens een plek en een taak die bij jou past.

“Een eigen plek, waar je jezelf kunt zijn”

Kortom, vervelen is er niet bij. En na gedane zaken is het goed ontspannen bij Oranjeborg. Nog even lekker sportief bezig zijn in de fitnessruimte. Tv kijken, spelletje doen, beetje computeren, muziek luisteren. Niks hoeft natuurlijk. Gezellig onder mekaar in een sfeervolle huiskamer, in de rookruimte, of op je eigen honk. Hier heeft iedereen z’n privéplek, een slaapkamer met eigen douche waar je jezelf kunt zijn, omringd door je eigen spullen. Gewoon thuis.