Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zwemmen voor het goede doel

Vanaf april tot begin juni heb ik (Marijke) getraind met een aantal mannen van Oranjeborg De Wijk. Dit was voor de City Swim in Meppel. Dit betekent dat je 1,6 kilometer gaat zwemmen door de grachten van Meppel. De mannen hadden moeite met het zwemmen in open water, dus hebben we het omgezet naar een aantal banen in het zwembad. Dit betekende dat de mannen 64 banen moesten zwemmen in het zwembad De Broene ‘eugte. Vanaf april zijn we gaan trainen en heb ik geprobeerd de conditie op te bouwen. Dit was door middel van parcourtjes, aquajoggen en oefeningen met allerlei materialen.
Ik heb dit als erg plezierig ervaren! Het was geweldig werken met de mannen! Ze waren erg gemotiveerd. Ik was mijn conditie weer aan het opbouwen na twee jaar ziektewet en deze mannen hebben mij enorm geholpen daarbij! En zo heb ik deze mannen kunnen helpen (en zij mij) met het opbouwen van hun conditie op een leuke en plezierige manier! Dit was dus een win-win-situatie.
Er was één man die toch graag in de gracht wilde zwemmen en hij heeft dit meer dan de helft volgehouden! Maar het water was niet meer dan 20 graden en daar heeft deze bewoner erg veel last van gehad. Maar het is heel knap dat hij meer dan de helft heeft gezwommen. En de donderdag daarna heeft hij weer meegezwommen.
Donderdag 13 juni was het zover! Ze hebben het allemaal gered! Wat een toppers! En ze hebben ook nog even 1000 euro opgehaald voor KIKA!!
Ik heb deze mannen op een andere manier leren kennen en ben supertrots op ze. Anderhalve kilometer zwem je niet zomaar weg. Maar ze hebben het allemaal stuk voor stuk super gedaan!
Bedankt mannen en als jullie ooit nog weer willen zwemmen, laat het me vooral weten!
Ook heb ik in het begin dat ik weer aan het werk was twee mannen uit Havelte geholpen om hun zwemdiploma te halen! Dit is hen beiden gelukt! Niets kan mij trotser maken dan iemand die best bang is in het water weer zelfvertrouwen te geven in het water. Want dit is belangrijker dan menigeen denkt!

Supersportieve groeten,

Marijke (vrouw van Rob Magré, begeleider in De Wijk)

Geplaatst: 02-07-2024