Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Locatie Epe

Voel je thuis. Op een fraai stukje Veluwe onder de rook van het dorp Epe. Waar talrijke evergreens het zonlicht filteren en waar de grote volière altijd voor landelijke levendigheid zorgt. ‘t Is een vrolijk gekwaak en gesnater in een omgeving die mensen van nature al tot rust brengt. Vijf witte hoeves in een hofje bij elkaar, ze lijken hun gasten letterlijk te omarmen. Wat een plaatje!
In deze door groen omzoomde enclave wonen en werken maximaal 30 jongens en mannen, met 20 begeleiders van Oranjeborg. Verspreid over meerdere, gerestaureerde gebouwen uit de jaren 30, met alles binnen handbereik wat je nodig hebt om prettig en praktisch te kunnen leven.

Hier doen we alles zelf, en dus is er voor iedereen wel een taak weggelegd. Vervelen is er niet bij. De dieren – er lopen kippen, exotische vogels, eenden, geitjes en hangbuikzwijntjes rond – moeten op vaste tijden gevoerd. De vijver moet schoon blijven, de tuin aangeplant, en de kas en moestuin bijgehouden. Op eigen erf je groentes oogsten voor de warme hap, mooi toch?

Oranjeborg Epe biedt volop ruimte om zinvol te werken en tot rust te komen. Maar liefst 3,5 hectare bos rondom. In de ruime keuken worden dagelijks alle verse maaltijden bereid, de eetkamer is sfeervol ingericht en de rookruimte voorzien van robuuste, door cliënten zelfgemaakte meubels. Daar zit je voor je plezier, om te ontspannen. En dat mag ook, na een dag stevig aanpoten in de buitenlucht, of binnen achter de werkbank.

Goed om te weten: we hebben ook een inpandige sportschool. Dus, energie over? Leef je na het werk lekker uit op de fitnessapparaten. Zeker weten dat je dan straks als een blok slaapt, in je eigen kamer. En morgenvroeg weer gezond uit bed stapt voor een nieuwe, goedgevulde dag.