Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Geen tijd te verliezen

We hebben een gezamenlijk doel, te weten het beklimmen van de Mont Ventoux op 8 juni.
Met de racefiets in de kofferbak parkeer ik de auto bij Pathé in Ede. De oranje vlaggen van de Tour du ALS staan uitnodigend te wapperen bij de ingang. Eenmaal binnen staat iedereen druk met elkaar te kletsen. We (Henk, Anja, Dieke en ik, Minke) doen gezellig mee en merken direct dat er één ding is dat ons met de andere aanwezigen bindt: we hebben een gezamenlijk doel, te weten het beklimmen van de Mont Ventoux op 8 juni. We zijn op de deelnemersbijeenkomst van de Tour du ALS. Oranjeborg gaat met zo’n twintig bewoners en ongeveer evenveel personeelsleden aan dit indrukwekkende evenement deelnemen. Samen trappen we ALS de wereld uit.

Tijdens de presentatie wordt ons verteld hoe de dagen bij de Mont Ventoux eruit komen te zien. We worden overal op voorbereid: weersomstandigheden, trainingsschema’s, materiaaltips enzovoorts. Daarna is er ruimte om informatie en ervaringen uit te wisselen met de organisatie en andere deelnemers. Van meerdere kanten krijgt Oranjeborg veel waardering voor de deelname. Het geeft ons een gevoel van saamhorigheid en een extra boost voor de motivatie. Naderhand maken Dieke en ik direct een trainingsrondje door de mooie omgeving, mét een paar hoogtemeters op de Grebbeberg. In de loop van de middag rijden we weer naar huis, met de kofferbak vol kleding, promotiemateriaal en goede zin!

Geen tijd te verliezen, dat is de slogan van de stichting ALS. Niemand overleeft namelijk de diagnose ALS. De exacte oorzaak van de ziekte is onbekend en er zijn geen medicijnen die het kunnen behandelen of genezen. Met de Tour du ALS wordt geld ingezameld voor onderzoek dat hard nodig is. Meer weten? Kijk op
Geplaatst: 03-05-2023