Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Goed voorbeeld doet volgen!

Vorig jaar tijdens de Tour du ALS ’23 ben ik samen met mijn gezin van dichtbij getuige geweest van de sportieve prestatie die onze Oranjeborgmannen en -collega’s vanuit karakter, saamhorigheid en doorzettingsvermogen op de Mont Ventoux hebben geleverd. Vol bewondering en met gepaste trots heb ik onze delegatie kunnen volgen, aanmoedigen en bij de finish kunnen complimenteren!
Degenen die mij wat beter kennen, weten dat ik niet geheel toevallig in de buurt was van het Village du Départ te Malaucène. Wij stonden hier namelijk ook om mijn zwager en schoonvader aan te moedigen, die beiden al fietsend de bult op zouden trappen. Mijn zwager mocht zich achteraf Meester van de Kale berg noemen, daar hij twee keer deze taaie heuvel heeft bedwongen. Maar de absolute schijnwerpers stonden gericht op de vader van mijn vrouw. Hij ging samen met een voltallig team en met zijn buddy op een speciale Hase Pino (duofiets) de Mont Ventoux op. Dit om zoveel mogelijk geld op te halen en aandacht te vragen voor Stichting ALS Nederland.

Voor hem was dit evenement ook een laatste kans om nog die ene sportieve prestatie te kunnen leveren. Hij heeft namelijk eind 2021 de diagnose ALS gekregen, sindsdien is alles in rap tempo bergafwaarts gegaan qua gezondheid en toekomstplannen. De metafoor van het dal naar de top… wij hebben van dichtbij en op een heel andere manier kunnen zien en beleven hoe waardevol deze ene dag in juni voor hem en ons als familie was.

Vorig jaar heb ik een bewuste keuze gemaakt om zelf (nog) niet deel te nemen aan de Tour du ALS, ik wilde er vooral zijn voor mijn vrouw en zoontje die destijds tien maanden oud was. Maar zoals de aanhef al verklapt: goed voorbeeld doet volgen. Dit jaar reizen we wederom af, maar nu met veel inspiratie en motivatie als deelnemers. Ik ga samen met mijn vrouw en andere familieleden al wandelend de Kale Berg op!

We zitten inmiddels in de laatste fase van ons trainingsprogramma en fondsenwerving. Onze wandelschoenen maken overuren en worden drie keer per week uit de kast gehaald om maar zoveel mogelijk (en op regelmatige basis) meters te maken. Ook de loopband in de sportschool wordt met enige regelmaat op standje verticaal gezet. Alles om maar zo goed mogelijk voorbereid te zijn om de Mont Ventoux te kunnen temmen. Menige collega’s en bewoners weten welke uitdaging ons te wachten staat! Mocht je ons in deze uitdaging kunnen en willen steunen, dan is elke vorm van hulp en donaties welkom. Bijgaand de link naar onze eigen actiepagina.

Alvast bedankt!

Groet,
Steven en Anouk van Reem

Dit is de link van onze pagina:
https://www.tourduals.nl/teams/anouk-en-steven-van-reem?utm_campaign=tour-du-als&utm_content=new_donation_on_team_to_member&utm_medium=email-auto&utm_source=kentaa#donors
Geplaatst: 25-04-2024