Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Input uit onverwachte hoek: een bijdrage van V.V. Loenermark

Voetbalvereniging Loenermark uit Loenen en Oranjeborg werken sinds 2020 samen. Maatschappelijke betrokkenheid staat bij hun allebei hoog in het vaandel. Nadat zorginstelling Oranjeborg ook een locatie in Loenen geopend had, hadden de partijen elkaar snel gevonden.
Oranjeborg vindt het belangrijk om iets terug te kunnen doen voor de maatschappij. Loenermark wil graag meer zijn dan een doorsnee voetbalvereniging en biedt hier dan ook graag de mogelijkheid toe.

Wat wordt er zoal gedaan op de dinsdagmorgen? Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld: bladharken, onkruid schoffelen, afvalcontainers leegmaken, grasmaaien of schilderen. Het is altijd zinvol werk! De onderhoudscommissie van Loenermark is erbij aanwezig om te ondersteunen waar nodig.
Uiteraard zijn deze extra handjes voor de wekelijkse onderhoudsklussen meer dan welkom. Maar Loenermark vindt het minstens net zo belangrijk dat de Oranjeborgcliënten en hun begeleider zich welkom en gewaardeerd voelen. Op tijd een kopje koffie met iets lekkers hoort hier zeker bij!

Oranjeborgcliënten blijken niet alleen goed gemotiveerde onderhoudsmedewerkers te zijn. Ze kunnen ook nog eens goed voetballen! Dit laten ze op vrijdagavond zien op het voetbalveld van Loenermark. En als ze er een keertje niet kunnen zijn, is het eerste wat we horen: "Komt Oranjeborg vanavond niet?" De standaardreactie op het antwoord is dan: "Jammer." Ook op het voetbalveld worden de mannen gewaardeerd!

We hopen dat onze samenwerking nog lang stand blijft houden!

V.V. Loenermark
Gerrit Blom

Geplaatst: 26-02-2024