Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer Muurkunst Meppel vraagt, Oranjeborg lost het op!

Wat doe je als je hoort dat het bestuur van Meer Muurkunst Meppel dringend hulp nodig heeft om op korte termijn de ondergrond van een stedelijk canvas ‘Kunstwerk klaar’ te maken? Juist, schakelen!
Gelukkig zijn onze mannen uit Loenen daar niet vies van, de agenda op de kop, planning rond gemaakt en mooi/droog weer besteld. Afgelopen maandag in alle vroegte met opgestroopte mouwen richting het stadshuis van Meppel afgereisd. Op de parkeerplaats stond ons een 40 meter lang kunstwerk in de maak op te wachten. Eenmaal aangekomen besloten we al snel de muur nog even in de wacht te laten. Eerst het zonnetje aan het werk gezet om het laatste beetje vocht uit het beton te laten opdrogen. Tsja de ochtenden beginnen stiekem aan wat frisser en vochtiger te worden. Van de nood maar een deugd gemaakt en met de jongens het koffieapparaat van het gemeentehuis laten voelen dat het maandagochtend is. Nadat de koffie- en chocolademelk waardes weer op peil waren weer teruggelopen naar ons blanco canvas. De zon was al lekker op weg om z’n werk te doen, aan ons de taak om de eerste voorbereidingen te treffen. De eerste slakken gingen retour naar de bosjes, het onkruid werd van de muur en sommige kuiten geweerd en de eerste afplaktape kwam uit de tas. Deze bleef helaas nog niet helemaal plakken, toch dat laatste beetje vocht… Terug naar het gemeentehuis, hopelijk is de machine al weer wat bekomen en is deze klaar voor ronde 2…
Na de laatste slok koffie was het eindelijk zover, taken verdelen, verfblikken open en sauzen maar! De oppermannen zorgde voor constante toevoer van de verf, de precisiewerkers zorgde voor een strakke afzet en de rauwdouwers hadden in no-time de grotere vlakken in de saus. Laag 1 zat er al strak op, precies op tijd voor de lunch! Met brood van de bakker en heerlijk beleg van de lokale supermarkt vielen de jongens flink met de neus in de smeerboter. De innerlijke mens werd goed gevoed en verzorgd, vol energie verder aan laag 2. De taakverdeling werd feilloos hervat, de klus was al snel geklaard! Met veel bekijks, aanspraak en bewondering konden we dit project weer tevreden overdragen. Na het laatste beetje afdekken zat onze taak erop, vanaf morgen kunnen de 40 studenten van het Cibap op een strakke ondergrond hun kunstwerken gaan zetten. Na een laatste hartelijke dank vanuit Meer Muurkunst Meppel (uiteraard onder het genot van een afsluitend kopje koffie), gingen wij weer retour naar Loenen. Tevreden terugkijkend op een leuk project met een tastbare herinnering en bijdrage aan een mooie(re) uitstraling van deze muur in Meppel!
Geplaatst: 30-08-2023