Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ons DNA blijft niet onopgemerkt!

Wethouder Robin van Ulzen (l.) ontving maandag het Oranjeborg-boek uit handen van directeur Henk Stokvis.
Wethouder Robin van Ulzen heeft maandagmiddag het boek ‘Het DNA van Oranjeborg’ in ontvangst genomen uit handen van Oranjeborg-directeur Henk Stokvis. De overhandiging vond plaats in het hoofdkantoor van het zorgbedrijf in Meppel.
Stokvis refereerde er tijdens de korte bijeenkomst aan dat Oranjeborg in een aantal omliggende gemeenten wellicht bekender is dan in Meppel. Ook stond hij stil bij de weerstand waarmee de initiatiefnemers aanvankelijk te maken kregen. Via Wanneperveen en Frederiksoord is het uiteindelijk toch gelukt de plannen te realiseren en op dit moment heeft de zorginstelling vestigingen in Biddinghuizen, Epe, Havelte, De Wijk en Loenen. In het boek gaat auteur Flip Vellinga in gesprek met medewerkers en bewoners, mannen die zijn vastgelopen in het leven en bij Oranjeborg woon- en werkbegeleiding op maat krijgen aangeboden.
Bij de totstandkoming van het 240 pagina’s tellende boek zijn veel Meppelers betrokken geweest, onder meer bij de vormgeving en het drukken. Stokvis: ,,We hebben een blind vertrouwen in elkaar en zijn trots op wat we samen hebben bereikt.” Van Ulzen roemde de saamhorigheid in de Meppeler samenleving. ,,We vinden het misschien vanzelfsprekend, maar het is heel bijzonder.”

Geplaatst: 06-12-2022