Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Oranjeborg trots op eerste orthopedagoog -generalist.
02-09-2022

Afgelopen woensdag, op de laatste dag van augustus 2022, heeft Oranjeborg een nieuwe mijlpaal bereikt.
Orthopedagoog Minke Breukink mag zichzelf na twee jaar postacademisch onderwijs nu orthopedagoog-generalist noemen. Ze is de eerste orthopedagoog-generalist van Oranjeborg. Met het behalen van deze opleiding wordt de orthopedagogische begeleiding en behandeling van Oranjeborg naar een hoger niveau getild. Naast de inhoudelijke kwaliteitsimpuls is het ook een formele: Minke zal worden opgenomen in het BIG-register en het Kwaliteitsregister van beroepsvereniging NVO.

Minke zal verbonden blijven aan de locatie Loenen, maar ze zal daarnaast ook meer Oranjeborg-brede werkzaamheden uitvoeren. Denk hierbij aan individuele ondersteunende (behandel)gesprekken en de rol van Wzd-functionaris. Met, zoals het een OG’er betaamt, altijd de focus op ontwikkeling en mogelijkheden, bezien vanuit de context.

Voor mij is het fantastisch om deze processen vanaf de zijlijn te mogen bekijken en ervaren. Het denken in kansen en mogelijkheden binnen de visie van Oranjeborg, heeft ook hier weer laten zien dat wij met de juiste mensen op de juiste plaats veel aankunnen.

Een diepe buiging in dit geval voor de prestatie van Minke, die buiten de gebaande paden haar doel heeft weten te bereiken. Het was voor mij een eer om bij de uitreiking en de beëdiging aanwezig te mogen zijn samen met Tineke (Evenzicht) die Minke heeft begeleid in het proces naar deze topprestatie

Groeten Henk Stokvis