Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Tochtje over de IJssel met de Corrie II

Op 13 september zijn we met zeven mannen van Oranjeborg Loenen gaan varen op de boot van één van de groepsleiders.
Het gaat om een antieke sleepboot genaamd Corrie II (bouwjaar 1889) die in Zutphen in de haven ligt. S-morgens was er nog even twijfel of het wel door kon gaan vanwege flinke regen. In Meppel waren de straten namelijk veranderd in kleine riviertjes (niet diep genoeg trouwens voor de boot). Gelukkig was het weer in Zutphen prima, geen regen, wat wind en tegen de 20 graden.
Met wat gezonde spanning kwamen de mannen aan boord en werd even uitgelegd wat precies de regels aan boord zijn. Dat is namelijk net wat anders dan aan de wal.
Wat hebben de mannen genoten. Zwaaien naar vissers aan de kant en naar andere boten op de IJssel. Vanaf Zutphen zijn we een eindje noordwaarts gegaan richting Deventer en bij Gorssels gat weer omgekeerd om tegen de stroom in langzaam weer naar de haven te gaan.
Het brommen van de motor, deiningen op het water, langzaam voorbijglijdende oevers zorgen altijd bij bijna iedereen op de boor voor een sterk rustgevend effect. Zo ook voor de mannen die het in het begin nog erg spannend vonden. Ze waren bij aankomst helemaal ontspannen. Na een lekkere krentenbol en naar keus koffie of frisdrank gingen we weer terug naar locatie in Loenen.
Voor iedereen een zeer geslaagde trip, wie weet voor herhaling vatbaar.

Geplaatst: 13-09-2023