Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Voetbalwereld kan spectaculaire transfers verwachten

‘We geven elkaar complimentjes en lachen veel in de kleedkamer’

Ze staan sinds februari alle drie op dinsdagavond op het trainingsveld met de G-voetballers van Alcides in Meppel. Inmiddels zijn inspanningen verricht om Jurn van Ams, Donovan en Wesley Wervenbos na de zomer ook in competitieverband in actie te laten komen. Het zouden ronduit spectaculaire transfers zijn. De drie bewoners van de Oranjeborg-locatie in Westerveld kijken ernaar uit om hun officiële debuut te maken. ,,Het is hartstikke leuk om te doen”, zegt Wesley en zijn ogen stralen.

Hij voert vandaag het woord namens de jongens. Vriendelijke uitstraling, enthousiast verhaal. Hij zit nu bijna vier jaar in Havelte en dit is toch wel een geweldige kans om naast de dagelijkse activiteiten te integreren in de samenleving. Hij is een voetballer pur sang en droeg ook een flink aantal seizoenen het shirt van de voetbalvereniging Transvalia uit Rotterdam. ,,Daar was ik eerst een paar jaar keeper, later speelde ik overal, in de verdediging en op het middenveld. Ik ben niet zo goed met aanvallen, maar als het moet ga ik naar voren. Ik ben behoorlijk snel.”
Wesley is nu dertig. Hij leerde voetballen op straat, op de pleintjes. Als rasechte Feyenoord-supporter vond hij het geweldig dat hij een tijdje in De Kuip mocht werken. ,,Ik deed events, concerten, de catering. De algemene dienst, zeg maar.” Het is dan ook geen wonder dat hij Dirk Kuyt en Robin van Persie als zijn grote voorbeelden heeft. ,,Of Feyenoord dit seizoen kampioen wordt? Ik hoop het.”
Voorlopig concentreert hij zich eerst op zijn eigen uitdaging en dat is slagen bij de G-voetballers van Alcides. ,,Het is een leuk team, ik heb nu al een klik met de spelers. We geven elkaar complimentjes en lachen veel in de kleedkamer.” Wat zijn rol in de ploeg wordt, is nog even afwachten, maar als het aan Wesley ligt kan de trainer hem probleemloos als keeper opstellen. Hij is het nog niet verleerd om de ballen tegen te houden. ,,Ze vinden dat ik goed mijn best doe. Het is allemaal goed geregeld.”
De voetbalavonden in Meppel maken hem blij. ,,Dat is ook precies wat we willen bereiken”, zegt zijn begeleider Jens Noppers. ,,Niet alleen het lichamelijke aspect is belangrijk, ook het sociale aspect speelt een grote rol in de ontwikkeling van de jongens. Het is goed dat ze contact hebben met andere sporters op andere locaties. Ik was al een tijdje op zoek voor ze en het is mooi dat ze nu op deze manier kunnen aansluiten.”
Wesley heeft het met een glimlach aangehoord. ,,Ik ben ook blij met Jens”, zegt hij. Het komt recht uit zijn hart.

Geplaatst: 04-04-2023