Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wens bewoner vervuld

Zoals jullie misschien wel gehoord hebben is onze Dennis van de vestiging Havelte al geruime tijd niet meer actief in de dagbesteding en al langdurig gekluisterd aan zijn ziekbed. Dennis zijn lust en leven was lekker buiten bezig zijn, schoffelen en op z’n tijd een lekker sigaartje.
De intensieve zorg die hij nu nodig heeft – en ook verdient – staat hier haaks op. Mede dankzij inspanningen van onze collega en tevens persoonlijk begeleider van Dennis, Jan van ’t Zand, is er een manier gezocht om toch met hem naar buiten te kunnen.
Hier het verhaal van Jan met een aantal foto’s:

“Mijn vriendin kwam met de tip om contact op te nemen met de wensambulance. Ik had toevallig een bezoek gepland staan met de broer en zus van Dennis en heb gevraagd of zij na wilden denken over een wens. Zij vonden alles prima en toen kwam ik zelf op het idee om naar de Zwarte Dennen in IJhorst te gaan en daar een rondje om te vijver te lopen en na afloop een kopje koffie met wat lekkers te nuttigen. Ik heb deze wens ingediend bij Stichting Ambulance Wens en dit kon een week later al gerealiseerd worden. We zijn die dag door Jan en Siem van de wensambulance opgehaald. Dennis is op een brancard gelegd en is samen met broer en zus in de ambu meegegaan. Ik ben vooruitgereden. Daar aangekomen hebben we een heerlijke wandeling gemaakt en Dennis was die dag heel helder. Hij vroeg tussentijds wel of we weer teruggingen naar Oranjeborg en naar zijn kamer.”

Kortom, een onvergetelijke en waardevolle dag voor allemaal!

Geplaatst: 08-12-2023